Välkommen till Spicy Collective Swedish Tattoo Supply

Hälso Risk Information
Spicy Collective Sweden

Det är viktigt att läsa om hälsoriskerna om tatueringar. Vi vill tatuera dig och se till  att du behåller hälsan, så delge oss all information vi behöver.

Riskerna med att tatuera sig

Att tatuera sig utgör en risk, så säkerställ att du informerar din tatuerare om du tar någon medicin eller har någon form av hudproblem, allergier, epilepsi eller är överkänslig. 

Tatuera dig inte: 

– Om du genomgått plastikkirurgi eller strålning det senaste året på området du vill tatuera dig på.

– På ett ärr som du haft mindre än ett år.

– På ett område som blivit tatuerad för mindre än sex veckor sedan. 

– På ett område som har blivit utsatt för laser behandling de senaste tre månaderna eller ärrbildningen efter lasern inte läkt än. 

– På irriterad hud med blåmärken, pigmentfläckar eller svullnad. 

– Vid påverkan av alkohol eller droger.

– Vid graviditet eller amning. 

In addition,

Det är inte rekommenderat att tatuera dig om du har något av följande: 

– Diabetes

– Blödarsjuka

– Kronisk hudsjukdom

– Allergi mot tatueringsmaterial eller färg

– Hjärt- och kärlsjukdomar

 

Om du har något av ovanstående, vänligen prata med din läkare först. Särskilt om du äter blodförtunnande eller antibiotika. 

Att tatuera sig:

En tatuering är liknande ett öppet sår och en potentiell smittkälla för blodburen smitta så som Hepatit B och C. Tatueraren arbetar hygieniskt för att undvika och minimera risken för smitta. Hygieniskt tillvägagångssätt är även viktigt för att undvika att din nya tatuering blir infekterad. Säkerställ att:

-Innan du tatueras tvättas huden, desinfekteras och eventuellt rakad med engångsrakhyvel. 

-Nålar och bläck är i steriliserad behållare och enbart används för dig och nålarna är förpackade separat. 

-Rena papper används för att rengöra din hud under tatuerings tillfället. 

-Din tatuerare använder handskar och byter dem ifall denne vidrör något annat är tatueringsmaskinen, papper eller din hud.

-Den färdiga tatueringen omhändertas och övertäcks. 

Eftervård:

Framförallt, en ny tatuering är liknande ett öppet sår, så ha i åtanke att eftersatt och ohygienisk eftervård kan orsaka infektioner och ärrbildning. Infektioner kan orsaka en mindre fin tatuering. Om du tar väl hand om din tatuering, tar det två till sex veckor för den att läka. Tatueraren ger dig skriftliga instruktioner om eftervården. Läs dessa noggrant och följ dem så noga du kan. 

Vänligen ta eventuella frågor med din tatuerare eller en läkare. Läs nedanstående information om potentiella reaktioner.

 

Potentiella reaktioner

Att tatuera är att stoppa in en okänd substans, bläck, under din hud. Då allas kroppar och hud är olika och reagerar olika att bli tatuerad, så må du ha i åtanke att situationer kan uppstå, såsom blåmärken eller infektioner till exempel. Vid ovanliga fall kan kroppen reagera med utflytnad, pooling eller en allergi, vilka kan vara mildare eller svårare.

Detta är en viktig del av tatuerings hälsoriskerna. Med andra ord, du behöver vara medveten om att detta är något som kan uppstå och inget som din tatuerare kan förebygga. Vi kan inte hållas ansvariga för avvikelser, men vi finns självklart tillgängliga för rådgivning och för att hjälpa dig med att finna en lösning. Om du är orolig för din läkning är det bästa alternativet att först komma förbi studion, i andra hand maila oss eller rådgöra med läkare.

Allergi

Allergier kan uppstå gentemot nästintill allting och en allergi kan uppstå närsomhelst och försvinna närsomhelst. Om allergi uppstår mot tatueringsfärg är det oftast den röda färgen man reagerar på. Kroppens reaktion till färgen är att den vill avlägsna den ut kroppen, med olika symptom såsom klåda, upphöjning av huden till att inte läka tatueringen.

På en del människor förtunnas bläcket och i och med detta även symptomen. Vid ovanliga fall kan det orsaka problem under flera år. Intagande av antihistaminer kan ofta lätta tillfälligt på symptomen. Kontakta oss på: info@spicycollecitve.se om du misstänker en allergi så ska vi göra vårat bästa för att hjälpa dig och finna en lösning. 

Utflytnad

En utflytnad är bläck som flyter ut under huden och kan oftast ses direkt efter tatuerings tillfället. Detta uppstår då nålen går ner för djupt i huden. På en del delar av kroppen där huden är tunnare eller ben/leder är ganska ytliga kan detta uppstå lätt. 

Irritation

Det är möjligt att din nya tatuering blir irriterad. Det kan uppstå som små röda prickar/plitor över huden. Detta kan uppstå under de första dagarna. Med största sannolikhet har du haft på plastfilm, eller eftervårds kräm som har orsakat detta. Självfallet har du inte gjort något fel, men irritation betyder att huden reagerar på någonting utifrån. Troligtvis har du ömtålig hud. Det bästa du kan göra är att undvika använda krämen och håll området torrt och rent, utan att täcka med plastfolie. 

Blåmärken

För en del hudtyper är blåmärken vanligt förekommande. De med denna hudtyp är oftast medvetna om detta redan. Det kan vara en lättnad att veta att en del ställe på kroppen får blåmärken lättare än andra. Till exempel under nyckelbenen är en sådan plats som blåmärken kan uppstå lätt några sekunder efter att den blivit tatuerad. Viktigaste att veta är att detta är något som kan uppstå och är inget att oroa sig över. 

Pooling

Pooling ser ut som blå bläck som flutit ut bakom tatueringen. Till en början kan det se ut som ett blåmärken, men till skillnad från dessa, försvinner det inte efter några dagar. 

Pooling händer sällan men om det gör det, uppstår det oftast på kvinnors övre innerarm eller övre insida lår.  Detta beror på att det finns mindre muskelvävnad där och mer fettvävnad. Det finns inte mycket information om kring varför detta kan uppstå. Det verkar som detta kan uppstå om tatueringen innehåller mycket svart bläck. 

Infektion

Du vill undvika en infektion till alla medel. Det är aldrig bra, men om det upptäcks tidigt kan det omvändas. Detta kan du göra genom att tvätta med desinfekterande tvål tre gånger per dag och undvika använda eftervårds kräm. Målsättningen är att hålla tatueringen torr och ren, då bakterier gillar varmt, fuktigt och feta miljöer. Milda infektioner visar sig genom en tunn rodnad runt tatueringen samt att den känns varmare än huden runt om. 

Svårare infektioner behöver ses över av läkare. Om tatueringen bultar, sipprar vit vätska, är svullen, röd och/eller vitaktig (soma tt den varit blötlagd länge) sluta använda kräm och uppsök läkare.

Något så lätt som att vidröra din nya tatuering med dina händer utan att tvätta dem innan kan orsaka en infektion. Var renlig och varsam med läkningen av din tatuering.

 

Klausul:

Tatueringar är permanenta. En fullständig borttagning är inte möjlig säkert och kan medföra hälsorisker. Att tatuera sig är bokstavligt att skada sig då man perforerar huden samt orsakar smärta och obehag. 

Vid tatuerings tillfället, injiceras färgpigment till mellersta hudlagret (dermis). Med åldrandet av huden, kan färger och formen på tatueringen förändras. 

UV strålar och solstrålar kan reagera på pigmentet i tatueringen. Även efter år, kan det orsaka irritation, kliande eller allergisk reaktion. FÖr att tillägga, kan tatueringen blekna något eller bli suddig. För att undvika detta är det viktigt att alltid skydda tatueringen från UV och solstrålar på bästa möjliga sätt. Även med en professionellt utförd tatuering, kan komplikationer uppstå.  Dessa inkluderar svullnad, rodnad, klåda, smärta, blåmärken, inflammation, ärrbildning och cirkulationsproblem. Även en infektion eller intolerans kan inte utelutas och kan även uppstå vid inkorrekt omvårdnad av den nya tatueringen. Om komplikationer uppstår, kontakta din tatuerare och uppsök läkarvård direkt vid svårare komplikationer. Om komplikationer uppstår som kräver medicinsk omvårdnad, brukar inte hälsoförsäkringen täcka denna kostnad. Slut resultatet är delvis beroende av varderas individulla hsu kvalitet och personens lugn då den blir tatuerad. Tatueraren kan inte påverka dessa faktorer och kan inte förutspå eventuella komplikationer. 

Jag har läst, förstått och ärligt fyllt i hela dokumentet. Jag känner mig frisk och är införstådd med eventuella potentiella risker med min tatuering. Tatueraren har gett mig tillräcklig information angående eftervården och svarat tillfredsställande på eventuella frågor. Jag är informerad angående vilken tatuerings färg jag blir tatuerad med.

  

Om du har allergier, vilka iså fall?
Frågor om den nuvarande konstitutionen har uppnåtts inom de senaste 7 dagarna
Jag accepterar, har läst samt förstått innebörden av detta avtal, jag samtycker även Spicy Collective AB´s Integritetspolicy

Sök efter produkter

Produkten har lagts till i din varukorg

Gå med vårt nyhetsbrev

Gå med vårt nyhetsbrev för att få få nyheter, exklusiva erbjudanden när du minst anar det! 

Genom att fylla i formuläret accepterar jag Spicycollectives integritetspolicy