Välkommen till Spicy Collective Swedish Tattoo Supply

Tatuerings eftervård

Eftervården är essentiell för att läka en ny tatuering utan komplikationer. Lär dig det bästa sättet att ta hand om en minimalistisk eller tyngre tatuering.

Innan du tatuerar dig eller utför behandling av din hud är de viktigt att ha följande tips i åtanke:

– Var medveten om din personliga hygien. En dusch innan en sittning är starkt rekommenderat.

– Få tillräckligt med sömn, kom till studion utvilad. 

– Inta inte alkohol eller droger åtminstone 24 timmar innan din tatuering samt nästföljande 24 timmar. 

– Ät något innan din sittning. Det är inte att rekommendera att tatuera sig fastande. 

– Vare sig inta eller stryka på bedövningsmedel på huden. 

– Det är viktigt att din hud är intakt. SOlbränna, rodnad eller irritation godtas ej.

Ju bättre du tar hand om din hud, och därmed tatuerings bläcket, desto bättre blir det slutgiltiga resultatet. Det är avgörande att följa grundläggande eftervård för att tatueringen ska läka optimalt.: 

– Tvätta alltid dina händer innan du vidrör tatueringen.

– Vänta några timmar efter att plasten lagts på med att ta bort den. Du kan vänta tills du kommit hem. 

– När du går och lägger dig, lägg på ny plast under de tre första nätterna efter att du gjort tatueringen. Det borde inte blöda efter det.

  • Tvätta tatueringen med dina bara händer, med ljummet vatten och neutral tvål. Använd inte en tvättsvamp. 
  • Torka försiktigt med pappershanddukar och lätta tryck. Stryk och dra inte över den. 
  • När tatueringen är ren och torr lägg på en liten mängd eftervårds kräm rekommenderad av tatueraren. Stryk över tatueringen tills den absorberat krämen och är återfuktad. Lägg inte på för mycket kräm utan tillräckligt för att huden absorberar det. 

– Upprepa tvätt-torka-kräm processen tre gånger per dag i en och en halv vecka. 

– Efter en och en halv vecka, fortsätt återfukta tatueringen en gång per dag. 

– Om sårskorpor eller flagor uppstår, dra inte bort dem. De faller av sig själv under läkningsprocessen. 

– Under första månaden solbada inte eller sola solarium, bada i hav, sjöar, pool eller jacuzzi. Efter första månaden applicera väl täckande solkräm över hela tatueringen när du befinner dig i solen. 

För tyngre tatueringar med mycket skuggning och/eller färger är en täckande plastfilm den bästa eftervården för din tatuering. 

– Låt plasten sitta kvar till nästföljande morgon.

– Tvätta tatueringen med en mild, oparfymerad tvål morgon och kväll. Torka genom lätta tryck med en ren handduk eller pappershanddukar och applicera med rena händer ett tunt lager tatuerings kräm rekommenderad av tatueraren.  

– Täck över tatueringen med plastfilm nästföljande tre dagar, efter rengöring och insmörjning. Detta skyddar tatueringen från att nötas mot kläder som kan irritera samt från päls från husdjur och andra små partiklar. 

-Din tatuering tar 1 till 2 veckor att läka. Under den tiden tvätta och smörj den två gånger per dag. 

-Att tvätta sig och duscha är helt okej, men blötlägg inte tatueringen genom att basta, bada, simma eller en riktigt lång dusch de första två veckorna.

-Efter några dagar börjar tatueringen flagna. Dra inte bort och klia inte! När läkningsprocessen börjar kommer din tatuering att börja klia mycket. Det är ett tecken att det läker. 

-När tatueringen har läkt, undvik solen så mycket som möjligt. Detta bibehåller tatueringen fin en längre tid. Färgerna kommer att vara starkare och linjerna flyter inte ut lika mycket. 

Second skin är självhäftande och bra vid mindre tatueringar med ljusare skuggning och/eller tunnare linjer. 

– Låt plasten sitta kvar i tre dagar. Du kan duscha och gör allt du gör i vanliga fall. 

Om tatueringen fortfarande är röd morgonen efter, avlägsna plasten.

– Lättaste sättet att få bort den är under varmt vatten. Därefter kan du tvätta av den med mild tvål. Torka genom lätta tryck med en ren handduk eller pappershanddukar och applicera med rena händer ett tunt lager tatuerings kräm rekommenderad av tatueraren.

-Din tatuering läker på 1 till 2 veckor. Under den tiden tvätta och smörj in den två gånger per dag. 

-Undvik ull kläder på din nygjorda tatuering, det irriterar den. 

-Efter några dagar börjar tatueringen flagna. Dra inte bort och klia inte! När läkningsprocessen börjar kommer din tatuering att börja klia mycket. Det är ett tecken att det läker. 

-När tatueringen har läkt, undvik solen så mycket som möjligt. Detta bibehåller tatueringen fin en längre tid. Färgerna kommer att vara starkare och linjerna flyter inte ut lika mycket. 

Om du undrar något om läkningsprocessen kontakta oss. Ta inte råd från vänner, det är bättre att rådfråga de professionella. 

Piercing eftervård

Eftervården är essentiell för att läka en ny piercing utan komplikationer. Lär dig det bästa sättet att ta hand om din nya kropp utsmycknad.

Att bli piercad kan medföra viss smärta, det är väldigt individuellt, men det går snabbt och man hinner oftast knappt märka av det innan det är klart. Beroende på var man blir piercad kan också bero på hur hög smärta man upplever. Fråga din piercare för mer info.

  • Undvik att vidröra området utan att ha tvättat händerna.
  • Rengör med neutral tvål. 
  • Torka efter rengöring med pappers handdukar genom lätta tryckande rörelser.
  • Applicera antiseptisk kräm enligt rekommendation av piercaren under läkningsprocessen. 
  • Dra inte bort eventuella flagor då det är ett skyddssystem för våra kropp, eller ta bort smycket. 
  • För tunga, läppar eller genitalier, undvik sexuell kontakt närmaste tre veckorna. 

Det beror på var på kroppen du blivit piercad samt vilken typ av perforering. Tiden varierar från några veckor till några månader.

Navel och bröstvårta piercing

Denna typ av piercing kräver två till tre rengöringar per dag under 6 till 8 veckor. Tvätta alltid händerna innan rengöringen. Rengör noggrant runt om samt inuti. 

Rör försiktigt på smycket under rengöringen för att underlätta rengöring samt att undvika tvålrester inuti hålet som kan orsaka infektion.

Näsa, öra och ögonsbryns piercing

Dessa typer av piercingar bör rengöras åtminstone tre gånger per dag med neutral tvål genom att med lätta rörelser massera runt om piercingen. Rör försiktigt på smycket så det blir ordentligt rengjort. Undvik att använda smink och krämer under läkningsprocessen för att undvika infektioner. 

Läkningstid: Öronsnibb 4-6 veckor, ytterörat 8-12 veckor, ögonbryn 6-8 veckor, näsvinge 6-8 veckor, näsrygg 6-12 veckor

Tunga och läpp piercing

Orala piercing kan delas in i två olika kategorier: interna orala piercingar som tex tunga, smiley och yttre orala piercingar som labret, läpp, medusa. Båda kräver samma typ av eftervård: undvik alkohol, stark, för varm eller för kall mat och utövande av oralsex under läkningsprocessen. Eventuellt obehag eller smärta bör försvinna efter tre dagar. Interna piercingar tar ungefär 4-6 veckor att läka, rengör alltid efter måltid, dryck och rökning. Använd antibakteriell munskölj för bättre rengöring. Externa piercingar bör rengöras 2-3 gånger per dag under 6-8 veckor.

Genitala Piercings:

Det finns olika sätt att perforera dessa områden och många olika typer av smycken för att smycka de med. Några av dessa piercingar tillämpas enbart för estetiska ändamål medan andra kan hjälpa till med stimulering. 

Genitala piercingar kan vara väldigt ömtåliga och känsliga samt mer mottagliga för infektion. Rengör minst tre gånger per dag med neutral tvål för att uppnå bästa läkning. Skölj noggrant för att undvika att tvål rester finns kvar som kan irritera området. Läkningen tar ungefär 4-6 veckor. 

Öron töjning:

Öronsnibbarna är det vanligaste området att töja ut, men det blir mer vanligt att töja ut även andra kroppsdelar. Töjningar ska tvättas dagligen med neutral tvål. Torka noga med pappershanddukar samt undvik att vidröra området under dagen. Detta är även bästa sättet att sköta eftervården på när läkningsprocessen är klar.

Sök efter produkter

Produkten har lagts till i din varukorg

Gå med vårt nyhetsbrev

Gå med vårt nyhetsbrev för att få få nyheter, exklusiva erbjudanden när du minst anar det! 

Genom att fylla i formuläret accepterar jag Spicycollectives integritetspolicy