Välkommen till Spicy Collective Swedish Tattoo Supply

ALLMÄNNA VILLKOR
1. Allmänt

Dessa villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via www.spicycollective.se.
När du handlar på vår webbplats (”webbplatsen”) ingås ett avtal mellan dig och Spicy Collective AB med organisationsnummer: 559368-0183. Alla villkor är tillämpande för dig som besökare och konsument.

1.2. Reservation
Spicy Collective AB reserverar sig för eventuella felskrivningar i lagersaldo, prisjusteringar, produktbeskrivning och bild på webbplatsen. Spicy Collective AB har rätt att korrigera sådana eventuella fel och uppdatera informationen när som helst

1.3. Äganderätt 
Spicy Collective AB´s innehåll ägs av Spicy Collective AB eller dess licensgivare. All information som framgår på webbplatsen såsom: bilder, grafik, design, layout samt information om våra varor, tjänster och övrigt innehåll får inte kopieras utan skriftligt godkännande av Spicy Collective AB.

2. Order & betalning
I samarbete med Klarna erbjuder vi betalning via kort, fakturabetalning, delbetalning, direktbetalning via internet bank samt Swish. Denna betallösning kallas Klarna Checkout. Genom att lämna dina uppgifter i kassan godkänner du Klarnas allmänna villkor. Genom att klicka på “köp” i kassan godkänner du Spicy Collective AB´s allmänna villkor.
 
2.1 KORTBETALNING
 
Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU. Vi använder Klarna portals hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.
 
Vi accepterar Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid köptillfället.
 Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) som är säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder 3D Secure – den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet. Det är en standard framtagen av Visa och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera dig som konsument när du handlar på nätet.
 
2.2 FAKTURA
 
För att handla med faktura måste du ange ditt personnummer respektive organisationsnummer om du handlar för ett företag. För att få handla med faktura måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig. Betalningstiden för faktura är 14 dagar för privatpersoner respektive 30 dagar för företag från fakturadatum. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2% per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Samtliga fakturor är överlåtna till Klarna.
 
2.3 DELBETALNING
 
Du kan även välja att delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att i kassan kryssa i det kampanjalternativet som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet när som helst innan förfallodag. För att få delbetala måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig.
 

2.4 DIREKTBETALNING VIA INTERNETBANK

För direktbetalning via internetbank sker betalningen via Trustly. Trustly stödjer svenska banker och är kostnadsfritt för dig som kund. Vid betalning kopplas du automatiskt vidare till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

2.5 SWISH

För betalning med Swish samarbetar vi med Klarna. Du betalar snabbt, enkelt och säkert genom att verifiera din betalning med Mobilt BankID.

3. PERSONUPPGIFTER

Genom att handla på www.spicycollective.se bekräftar du som fyller i att uppgifterna är korrekta och fullständiga. Spicy Collective AB ansvarar inte för felaktig inskrivna uppgifter

3.1 Ansvarsområde

Du som konsument ansvarar själv för att dina personuppgifter inte används av någon annan vid köp eller behandling av personuppgifter. Om någon obehörig misstänks ha genomfört köp eller order förfrågan ber vi dig omedelbart kontakta oss på order@spicycollective.se. Du ansvarar för alla köp som gjorts med dina uppgifter om inga anmälningar gjorts.
Spicy Collective AB har även rätt att meddela vår betal leverantör Svea om händelsen.

3.2 Blockera 

Spicy Collective AB har rätt att blockera din ip-adress och avisa dig som kund vid missbruk av vår webbplats.

3.3 Behandling av personuppgifter

Spicy Collective AB ansvarar för behandlingen av personuppgifter som lämnats till www.spicycollective.se. Dina uppgifter kommer användas för att Spicy Collective AB ska kunna fullgöra sina åtaganden, såsom ge service och utföra marknadsaktiviteter, exempelvis utskick av erbjudanden.

Enligt personuppgift slagen att du rätt att en gång per kalenderår begära information kostnadsfritt om de personuppgifter som behandlas av Spicy Collective AB, oavsett hur de samlats in. Om sådan information krävs, ska en begäran lämnas in till Spicy Collective AB. Denna begäran görs skriftligen via e-post. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgift slagen har du rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

4. ORDERHANTERING

Beställningar som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför butiksägarna lider ekonomiskt eller annan skada polisanmäles. Spicy Collective AB har full äganderätt till alla produkter tills full betalning är erlagd.

För att läsa mer om hur vi hanterar våra leveranser rekommenderar vi dig läsa mer här.

4.1 PRISER

Alla priser presenteras inkl. moms. Alla priser som anges på våra sidor bygger på produktpris om inget annat avtalats. Spicy Collective AB råder ej över prisförändringar på marknaden, varför priset som gäller vid betalningstillfälle även gäller vid leveranstillfälle.

4.2 AVBESTÄLLNING

Avbeställning av order är möjlig så länge ordern ej packats. Avbeställning av icke lagerförda varor som köpts in speciellt enligt kunds önskemål är ej möjlig efter det tillfälle då beställning av denna vara lagts hos vår leverantör. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från butiksägarna.

4.3 ÅNGERRÄTT

Som privatperson har du enligt distansavtalslagen, vilken trädde i kraft 200-06-01, rätt att ångra köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. Varan skall vara i nyskick inklusive alla förpackningar, bruksanvisningar. 

4.4 OUTHÄMTADE PAKET

Orders som kommit i retur till oss debiteras med 250kr. Ni som kund är ansvariga för att spåra era leveranser. spaningsinformation skickas alltid via epost och man kan alltid hitta spaningsinformation på “Mitt konto”. Avgiften är till för att täck de utgifter vi får vid en retur.

4.5 RETURER

Kontakta oss innan en produkt returneras. Det är kundens ansvar att se till att produkten är väl förpackad. Vi förbehåller oss rätten att ersätta den defekta produkten med en motsvarande i de fall en identisk produkt inte är tillgänglig vid tidpunkten för åtgärden av den returnerade produkten.

4.6 REKLAMATION

Konsumenten har tre (3) års reklamations rätt oavsett vilken garantitid som gäller för en produkt enligt svensk konsumentlagstiftning. Reklamation ska göras inom skälig tid efter att felet upptäckts. Returer ska skickas tillsammans med ifyllt formulär. Kontakta oss alltid på denna sidan oavsett ärende. Frakt metoden ska vara direkt till vår adress, inte till ett utlämningsställe eller via brev frakt. Gäller garantitiden kan det vara så att vi står för frakten. Garanti på tex maskiner omfattas i normala fall av tillverkaren.

Normalfallet på garantier ser ut så här, om inget annat anges:

  • Tatuerings maskiner – 12 månader
  • Batterier, Ström aggregat – 12 månader
  • Lampor, Ljusbord – 12 månader
  • Grepp, Verktyg
  • Clipcords, fot pedaler – 3 månader
  • Merchandise – 1 månad

Produkter som inte omfattas av garanti är engångsprodukter som tex, nålar, färger, stencilpapper, tork papper, färgkoppar osv osv. 

Om produkterna är fel tillverkade gäller givetvis reklamations rätten. För att få igenom en reklamation måste kunden alltid skicka in varan för besiktning hos oss alternativt ett videoklipp eller annat som visar att varan uppenbarligen är felkonstruerad och inte kunnat gå sönder på grund av fel hantering.

Spicy Collective AB
Org.nr: 559368-0183
Rönnvägen 15a, 15336 Järna.

Order & Shop – Epost: order@spicycollective.se
Allmänna frågor – E-post: info@spicycollective.se
Telefon: (+46)73 680 23 31

5. FORCE MAJEURE

Spicy Collective AB ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Spicy Collective AB inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Spicy Collective AB dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Spicy Collective AB rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

6. ÄNDRINGAR AV VILLKOREN

Spicy Collective AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Villkor kommer att publiceras på webbplatsen. Ändringar gäller från det att Du har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på webbplatsen), alternativt 30 dagar efter att Spicy Collective AB har informerat dig om ändringarna. Spicy Collective AB rekommenderar att Du håller dig uppdaterad på webbplatsen regelbundet för att uppmärksamma eventuella ändringar av Villkoren.

7. LAG OCH TVIST

Tvister skall främst lösas i ömsesidig förståelse efter diskussion med Spicy Collective AB:s kundservice. Vid en eventuell tvist följer Spicy Collective AB beslut från Allmänna Reklamationsnämnden (poängtera att beslut från ARN är inte bindande).

7.2 Tvist rörande tolkning & tillämpning

Tvist rörande tolkning eller tillämpning av dessa Villkor skall tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller i sista hand av allmän domstol

12. OGILTIGHET

Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa Villkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

Sök efter produkter

Produkten har lagts till i din varukorg

Gå med vårt nyhetsbrev

Gå med vårt nyhetsbrev för att få få nyheter, exklusiva erbjudanden när du minst anar det! 

Genom att fylla i formuläret accepterar jag Spicycollectives integritetspolicy