Välkommen till Spicy Collective Swedish Tattoo Supply

spicycollective
spicycollective

Piercing

Piercings är när man perforerar en del av huden på kroppen med syfte att utsmycka den med ett specifikt smycke. Piercings är en form av body modification och kan vara väldigt personligt, religiöst, kulturellt eller spirituell mening. Oavsett är dagens betydelse för piercings mestadel en utsmyckning. 

Att bli piercad kan medföra en viss smärta, den är kort och lätt att handskas med. Hur hög smärttröskel man har är individuellt, samt var på kroppen perforeringen utförs.

Tänk på att inte inta några smärtstillande eller aspirin som kan påverka koaguleringen av blodet, då detta kan verka blodförtunnande, samt förlänga läkningsprocessen. 

Materialet som används av piercaren måste alltid vara steriliserat innan användning. Nålar av engångstyp ska användas och slängas efter vardera kund. När perforeringen är utförd sätts ett smycke av titan i av piercaren, då detta är den mest allergi vänligaste materialet samt underlättar läkningen. 

Här nedan följer några tips för bättre läkningsprocess och finare resultat:

  • Undvik långa bad nästkommande två månader. 
  • Exponering för sol kan vara skadligt då solens ultravioletta strålar motverkar desinfektion av huden.
  • Var tålmodig. Beroende på var du piercar dig, kan det ta upp till åtta veckor innan det är helt läkt.

Mindre vanliga komplikationer är skador på blodkärlen, blödning, kroppen stöter bort smycket eller allergisk reaktion. Meddela alltid piercaren om du tidigare upplevt något av detta. 

Inför din piercing
Vi kan hjälpa dig skapa din dröm piercing

Det finns flera olika typer av piercingar och i princip hela kroppen kan smyckas. Variationen av smycken och material är nästintill oändlig, allt för att du ska kunna smycka din kropp enligt dina önskemål. Vi utför piercingar samt uttöjningar, har du bestämt dig för vad du vill ha? Vill du komma i kontakt med oss, fyll i formuläret intill så hör vi av oss så fort vi kan

Piercing FAQs

Att bli piercad kan medföra viss smärta, det är väldigt individuellt, men det går snabbt och man hinner oftast knappt märka av det innan det är klart. Beroende på var man blir piercad kan också bero på hur hög smärta man upplever. Fråga din piercare för mer info.

  • Undvik att vidröra området utan att ha tvättat händerna.
  • Rengör med neutral tvål. 
  • Torka efter rengöring med pappers handdukar genom lätta tryckande rörelser.
  • Applicera antiseptisk kräm enligt rekommendation av piercaren under läkningsprocessen. 
  • Dra inte bort eventuella flagor då det är ett skyddssystem för våra kropp, eller ta bort smycket. 
  • För tunga, läppar eller genitalier, undvik sexuell kontakt närmaste tre veckorna. 

Det beror på var på kroppen du blivit piercad samt vilken typ av perforering. Tiden varierar från några veckor till några månader.

Navel och bröstvårta piercing

Denna typ av piercing kräver två till tre rengöringar per dag under 6 till 8 veckor. Tvätta alltid händerna innan rengöringen. Rengör noggrant runt om samt inuti. 

Rör försiktigt på smycket under rengöringen för att underlätta rengöring samt att undvika tvålrester inuti hålet som kan orsaka infektion.

Näsa, öra och ögonsbryns piercing

Dessa typer av piercingar bör rengöras åtminstone tre gånger per dag med neutral tvål genom att med lätta rörelser massera runt om piercingen. Rör försiktigt på smycket så det blir ordentligt rengjort. Undvik att använda smink och krämer under läkningsprocessen för att undvika infektioner. 

Läkningstid: Öronsnibb 4-6 veckor, ytterörat 8-12 veckor, ögonbryn 6-8 veckor, näsvinge 6-8 veckor, näsrygg 6-12 veckor

Tunga och läpp piercing

Orala piercing kan delas in i två olika kategorier: interna orala piercingar som tex tunga, smiley och yttre orala piercingar som labret, läpp, medusa. Båda kräver samma typ av eftervård: undvik alkohol, stark, för varm eller för kall mat och utövande av oralsex under läkningsprocessen. Eventuellt obehag eller smärta bör försvinna efter tre dagar. Interna piercingar tar ungefär 4-6 veckor att läka, rengör alltid efter måltid, dryck och rökning. Använd antibakteriell munskölj för bättre rengöring. Externa piercingar bör rengöras 2-3 gånger per dag under 6-8 veckor.

Genitala Piercings:

Det finns olika sätt att perforera dessa områden och många olika typer av smycken för att smycka de med. Några av dessa piercingar tillämpas enbart för estetiska ändamål medan andra kan hjälpa till med stimulering. 

Genitala piercingar kan vara väldigt ömtåliga och känsliga samt mer mottagliga för infektion. Rengör minst tre gånger per dag med neutral tvål för att uppnå bästa läkning. Skölj noggrant för att undvika att tvål rester finns kvar som kan irritera området. Läkningen tar ungefär 4-6 veckor. 

Öron töjning:

Öronsnibbarna är det vanligaste området att töja ut, men det blir mer vanligt att töja ut även andra kroppsdelar. Töjningar ska tvättas dagligen med neutral tvål. Torka noga med pappershanddukar samt undvik att vidröra området under dagen. Detta är även bästa sättet att sköta eftervården på när läkningsprocessen är klar.

Kontakta oss
Fyll i formuläret för att boka tid

I vilket land vill du göra din piercing?


Ladda upp filer (png,jpg,pdf,heic,heif)

Jag accepterar Spicy Collective AB´s Integritetspolicy

Sök efter produkter

Produkten har lagts till i din varukorg

Gå med vårt nyhetsbrev

Gå med vårt nyhetsbrev för att få få nyheter, exklusiva erbjudanden när du minst anar det! 

Genom att fylla i formuläret accepterar jag Spicycollectives integritetspolicy